8.- Kpalimé

No hi ha ciutat, hi ha una disgregació de gent i barris en una vall tropical. Una vall suau, sense cap estridència. Innombrables verds fulla, al fons, més enllà, un blau, un blau normal, tirant al blau perdut de la paleta, un blau que escalfa, escalfa molt, massa i que no dóna empenta al morè.
Extensió amb una referència, la carretera nacional n. 2 on en un punt hi ha la gendarmeria, ajuntament, un mercat, banc, església cristiano-catòlica “bonica”, un bar per estar-s’hi tranquil i el ciber. Més enllà, tot són camins… absolutament intransitables… o hiper-transitats de moltes persones caminant amunt i avall per estar-s’hi i molts nens estant-s’hi, dones, moltes dones carregades amb els nens a les espatlles amb o sense pes al cap, és absolutament indiferent, cossos tots marrons molt foscos, gallines, galls i pollets, cabres, cabrons i cabrits rondant per tot arreu. Més enllà, sonoritat de mesquites repartides, per tot arreu temples protestants, evangelistes i un carismàtic. Moltes estructures de fusta i herba seca, moltes estructures de maó, uralita i metall d’un sols pis per viure-hi entre el verd. Rieres que baixen baixant molta merda quan es saturen d’aigua de pluja quotidianament1. Molts clàxons de motos continuats i sense cap casc, cap línia
divisòria, cap zona direccional, cotxes de luxe o cotxes destarotats. I un cementiri tal qual sense avisar, sense cap tanca, cossos a terra. Sempre ens mirem.

Impaciència perquè hi ha més vida i mort, paciència amb essència que evoca a vida i mort;
essència per recol·lectar.

 

1 Encara no sé on es tiren les escombraries.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s