13.- L’Alain, la pissarra i jo

Em cuida, és la seva feina, però ho fa sense obligació;  jo ho sento així.

Es posa el despertador a les 3 de la matinada per estudiar, jo l’escolto, té els exàmens de la “selectivitat” a primers de juliol. És el sistema francès, jo he vist els exàmens, poca broma. He observat que a totes les cases hi ha una pissarra adherida al mur, s’estudia guix amb mà i apunts apunt de desfer-se entre el paper. L’Alain, té el fill, el Daniel, amb qui només conviu i no educa, casat amb una dona, la Charlein, amb la que es veu només de tant en tant; fa deures a l’aire lliure sempre somrient, sempre encantador.

7 Del matí, surto de l’habitació amb el cervell mig col·lapsat, necessito alguna cosa semblant al cafè, per variar no he dormit gaire1, i… l’Alain em torna a somriure mentre em desitja el bon dia, porta brusa suficientment acolorida i a conjunt amb els pantalons a mitja cama, es disposa amb un amic a fer matemàtiques; caminar fantàstic i segur, mirada intel·ligent controlant que no em falti de res.
Em passarà els apunts sobre el pensament togolès…, els he fullejat… : podríem arribar a dir que hi ha una semblança amb el pensament de Descola amb permís de Lévi-Strauss… … … vull dir que és similar a la pel·lícula de no-tanta-ficció d’Avatar2. També fan tota la filosofia grega i europea… i bla bla bla… .
Poca broma

6.30 De la tarda i arribo a casa, l’Alain està assegut al portal i abans d’entrar estar llegint, estar estudiant!, complicitat, si entra no pot estudiar, té una mare despòtica amb tots els homes de la casa.
Les 7 és de nit, surto de l’habitació… i em topo amb l’Alain!, tamboret i tauleta baixa sota la meva llum d’entrada estudiant com diu ell “la filo”.
Poca broma

* * *

Diumenge 8.30 del vespre, magnífica entrada de l’Alain a casa, obra la porta, baixa la rampa i sinuosament aparca la motoreta, porta un vestit-pantaló d’un sols color mostassa; tipas magnífic! Diu que ha anat a l’església.

1 Insomni, efecte secundari de la pastilla de la malària.
2 La poètica de l’ecologia sensible; Crònica de: Olor a so vocal i terra-Olor a música, dansa i terra. Essència habitada.
Síntesi d’un so vocal musicat i dansat.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s