III Crònica

Merda !,
avui és un dia d’aquells que fan història.

Alguns sabeu que aquí a Guadalajara també hi venia un company de la facultat, doncs bé,
després d’una setmana d’estar en aquesta ciutat asfixiant ha marxat altre cop !!
i per que ???

Punt nº 1 i primordial – hi ha la possibilitat de que tingui una malaltia greu… va decidir venir fugint de les obvietats… i quan ha arribat aquí i ha vist el percal… ha fotut el camp, “cames ajudeu-me” “cap a casa que falta gent”, que amb la salut no s’hi juga.

Punt nº 2 – quin és el percal ? :
a) ciutat caòtica i extensa a la que un es va acostumant, tanmateix després de començar a reconèixer algun referent que un mateix es crea per repetició. b) Un nivell baix del professorat i una organització encara més relaxada, per no dir una biblioteca que li manquen llibres primordials – cal dir-ho obertament, i a més cal preguntar-se el per que d’un conveni amb una Universitat tant mediocre -. c) La ciutat està brutíiiissima – quan arribes a casa et neteges peus, mans i cara per la pol•lució/brutícia -; però aquesta no és per a mi la problemàtica, per que es pot classificar i és aleshores intel•ligible a partir de l’ordre/desordre i en forma de colors, espai i coses; hi ha una altra esfera sensorial, la de les olors, pudors i fortors mai aromes, almenys aquí, que es van intercalant constantment. Aquestes són un territori ambigu on és difícil posar-hi paraules, per que denominar-les vol dir descriure i mesurar, i les olors… ja sabeu… com costa d’explicar-les !; per tant, són aquestes inclassificacions que em d’ordenar en la nostre ment, i a més, amb un gran poder evocador… relacionant-les amb els records “episòdics” i no semàntics (merci Esther). Una manera de designar les olors, és a partir d’un sistema de valors depenent de l’ordre moral, social i ètic i és en funció de les causes i efectes que produeixen. Doncs bé a mi em produeixen molt desori, i al meu company ni us ho explico.

Punt nº 3 – No em anat a visitar cap Hospital, més val així, no cal. Així que no poden superar la gran ciutat, rallant a tercermundista… el més sensat era tornar a casa i que s’ho miri bé. I aquí s’ha acabat el “viatge psicotròpic de peyote” de 7 dies a Guadalajara Mèxic; algú ha fet un “viatge” d’aquests, de veritat ?, produeix el mateix al que s’ha hagut d’enfrontar el meu amic, és a dir un re/trobament amb tu mateix, moment quan te n’adones de les pròpies incomoditats de les que un no en vol saber res…; ell ha fet un “viatge” per obligar-s’he a ha agafar “el toro per les banyes”.

Ja ha marxat.

Avui ha plogut molt, estava a classe, les gotes han començat a caure a sobre la taula, el soroll de la pluja que espetegava sobre un sostre de metacrilat – o alguna cosa així -, no ens deixava fer el curs normal de l’explicació, em donat per acabada la classe més aviat. Vaig a buscar el “camión” – bus -, era fosc, hi manca enllumenat a tota la ciutat, l’aigua brullava per tot arreu formant rius i canaleres… no hi ha un desaigua urbà en condicions – recordo que quasi no hi han semàfors ni línies que separin carrils de circulació -, busco per on passar, l’aigua té un color marron molt suspitos i la pudor que desprèn m’arriba en forma de fortor fètida sense arribar a ser insultant…, i xap !!!, els meus peus de princesa, voluntàriament han de posar-se de peus a l’aigua… i… xip, xap… xip, xap… arribo a l’altre costat sense que m’atropellin els cotxes; agafo un “camión” a l’atzar, és el de luxe, és a dir com un autocar cutrillo dels nostres que té una tele constantment posada retransmeten culebrots i missatges cínics dels polítics…, ,no el pagu, trigava massa en buscar les monedes… (ja faré un monogràfic dels “camions”), finalment demano la parada per baixar, mitja hora més tard degut al supercaos circulatori, obren la porta i… un bassal enorme davant meu m’esperava i… xip, xoop…, els peus de princesa altre cop a l’aigua fètida, aquesta vegada fins el turmell.

Prepareu-me els torrons que per Nadal torno a casa.
Espero tenir temps de fer l’etnografia de… ” ¿a que huele Guadalajara ?”.

Meri.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s