II Crònica

Bé,
doncs sí, ja m’estic acostumant al desori, a una ciutat desendreçada…, tot allò que hauria d’estar gestionat a través del bé públic democratitzat, mercès als impostos, és un desastre ! (va per en Jordi d’Olot – NY recordes ?). I…, potser sí que és un país “en vias de desarrollo”, però li falta molta via !.
Gent, ens em de creure que som uns privilegiats !, aprofitar les oportunitats, no queixar-nos tant i sobretot actuar més, i no pensar tant ! – weno això també -.

Ja tinc habitació, amb alguna cosa similar a una cuina (que m’estan adaptant els meus “casseros” fantàsticament bé) i un bany particular. Això si que és arribar i moldre !!!; estic super contenta, i per tant relaxada per poder encarar bé aquest any de muntanya russa…, crec que fins que no he estat aquí no m’he pogut fer la idea; a més crec que han estat unes de les setmanes més intenses de la meva vida des de que un dijous, de no fa ni dues setmanes vaig acabar la meva feina/becària a la biblioteca de la UB… que lluny que queda !.

L’Ofelia – la cassera – és encantadora, vol que estigui bé per que els altres estudiants que ha tingut eren mexicans i “puros jovenes mexicanos que no venian a estudiar… o no sé… “, així m’ho ha expressat. El barri o “colonia” és tranquil, hi ha un hospital central a una “cuadra” d’aquí casa, i un Wal-mart !!! sí, el supermercat propietat d’un ianqui hiper/millorari, – així s’hi ha tornat explotant mà d’obra molt barata del tercer món i òbviament amb producte absolutament basurilla… – però jo hi he comprat, i per que ?, per que és higiènic i he trobat producte europeu a baix cos…, com per exemple la manteta, els cuixins, els penjadors, la cortina de bany !!!!!!, – no hi ha Ikea a Guadalajara -; buffffffff, espero trobar molt aviat un altre costum, com un mercat que m’han dit que hi ha molt aprop i és també higiènic…, però és que a Wal-mart tots els treballadors – n’hi han molts -, els que treballen amb menjar – també les noies, no nois – que promocionen, van amb mascareta i guants, també amb reixa als cabells…; i sí, te a veure amb la grip A.

Ahir vaig comensar classes, entenc molt be el castellà, és clar, però no us penseu que la vocalització, paraules concretes i sobretot la manera d’expressar conceptes sigui la mateixa !!!. Epsss… i no hi havia classe per nosaltres estaven totes ocupades, així que el profe diu: “podriamos hacer la primera hora aquí fuera, en el bar, i lugo la segunda i tercera classe la hacemos en el seminario “… tothom va assentir, cap problema, tot naturalitzat, la qüestió era “mejor así que perder una hora de classe”… ; algú s’imagina fent classe al bar… però sense que sigui cap trasbals !!! jo no la veritat… és que ho em de tenir tot tant ben classificat, ordenat, segur… no hi ha lloc per l’atzar resolutiu sense que ningú es molesti !!! (va pels antropòlegs, i en general també)

El CUSCH, és a dir, com coneix tothom la meva Universitat, està a 5 minuts de casa fins l’autobus, i 10 o 15 minuts de bus – cutrillo a tope -, i ja està, ja he arribar al globus de la Universitat. M’encanta la Universitat tots són campus, gespa neta i pulida !!!!. Als de la facultat del Raval ens l’han robat !!

I sí, és un país masclista, on les dones saben que: tenen una educació diferent a les europees i que aquí la dona està educada per estar per l’home – com m’ha expressat l’Ofelia -; l’assignatura “feminismos i género ” me la deixo pel segon trimestre… ja he vist que hi puc treure molt de suc… però no només pel que vegi aquí, sinó per les semblances amb nosaltres !!!!, sí sí nois malgrat us pesi… ja sé també que alguns no s’ho mereixen. Ostres !!! algunes dones van amb talons immensos d’agulla que no poden ni caminar… i són sabates dolentíssimes. I algunes dones…. Van tant maquillades !!!! com si fossin DragKins !!!…. (si sabessin……. ). I hi ha molta obesitat… estan portant a terme un model massa Ianqui.

Amb el que m’estic trobant o observant és que tothom vol ser modern… Europeu ? (Antropòlegs d’en Bestard) o millor dit ser Mexicà amb una identitat moderna, característica americana. S’ha de dir que les persones que surten en els cartells publicitaris tots tenen faccions europees, i no el típic ianqui, ni sobretot “puros indios” – com diuen aquí !!!!. Tal com em va comentar una amiga de la facultat hi han dos ordres, l’estat i el món polític indígena… aquest ja el descobriré… encara que jo no he vingut, en un principi, a fer món indigenista; en fi ja veurem poc a poc a veure que surt.

L’Ofelia, m’ha comentat si li podia donar els 2000 pesos – o 100 Euros que em costa l’habitació amb Euros per que les filles adolescents volen un viatge a Barcelona pel regal dels 15 anys (aquí llatinoamerica es fa un super regal en aquesta edat…, és com si fos una “puesta de largo”, o una festa, – com em vas dir Julian -) però les nenes volen anar a Europa… per que estan flipades amb la serie de telecinco el Orfanato… , i així els pares van fent guardiola.

En fi, que tot be… a vegades però m’haig de tancar a l’habitació de tants imputs que estic assimilant, per descansar la ment, la vista, les olors i l’oïda.
Estic plena de picades per tot arreu !!!!!!! i fa una calor !!!!!!!!!! sort de les sabates d’estiu negres… .

Correus Mexicans són un desastre, així que hauré de buscar alguna empresa privada.

La direcció meva és:
Lago Texacoco, 2476. Colonia Lagos de Country. Guadalajara, Jalisco México.

Una forta abraçada a tothom !!!!!!!!!!!
Meri

El Blog ja estar dissenyat !; només falta omplir-ho. M’agradaria que fos un lloc de reflexió entre tots, i no simplement un espai d’informació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s